CSENDERUPL

Poznávací okruh Trávníky (educatieve route)

Malá náměstí
Železný Brod, 468 22

Telefoon:+420 483 333 999
E-mail:info@zelbrod.cz
Web:www.zeleznybrod.cz
QR kód kontaktů pro Váš mobilní telefon

Met de educatieve route Trávníky komt u in de historische sfeer van vakwerk- en bakstenen huizen van het beschermd gebied en beschermde zone Trávníky. Bewonderen kunt u de talrijke monumenten van de volksarchitectuur, classicistische bakstenen huizen en zandstenen fonteinen.
 
 

De route voert langs oude houten huizen. De rieten daken zijn helaas niet meer bewaard gebleven, maar de karakteristieke oorspronkelijke kleine raampjes en tuinen zijn er meestal nog steeds. Deze stadswijk heeft nog steeds de oorspronkelijk oude sfeer van Podkrkonoší, de regio onder het Reuzengebergte. De smalle straatjes kruisen elkaar leiden tot interessante hoeken. De op het eerste gezicht arme houten huizen hebben elk hun eigen karakter en een bijzondere schoonheid.

Een interessant gebouw is bijvoorbeeld het bakstenen huis Grosovsko, gebouwd in de stijl van de epire, dat onder de bewoning Trávnická radnice (raadhuis) genoemd wordt. Eeen andere interessante plaats langs de route is de kerk Sv. Jakuba Většího met een knekelhuis.

 

Navigatie

 
Sdružení Český ráj © 1992-2022  |  Antonína Dvořáka 335, 511 01 TURNOV
tel.: +420 481 540 253  |  info@cesky-raj.info
Liberecký kraj Královéhradecký kraj Středočeský kraj
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load