CSENDERUPL

Uitzichtpunten in de regio Mladá Boleslav

In de regio Mladá Boleslav vindt u veel plaatsen met een mooi uitzicht. Van een prachtig uitzicht kunt u direct in het hartje van Mladá Boleslav genieten (op het plaatje ziet u het stadscentrum van bovenaf), namelijk van de uitkijktoren van het oude raadhuis, de Vyhlídková věž Staré radnice.
 
 

Zo kunt u het plein Staroměstské náměstí en brede omgeving bekijken. Op de galerij staat een munt-verrekijker.

Aan alle vier kanten van de uitkijktoren staan borden met informatie over alle belangrijke gebouwen en natuurlijke bezienswaardigheden in de omgeving.

Bijzonder goede uitkijktorens zijn voornamelijk de torens van de romantische burchtruïnen.

Een mooi uitzicht op de nieuwere stadswijken van Mladá Boleslav heeft u van de scheve toren van Michalovická putna. Het ongeschonden landschap in de vallei van de rivier Jizera kunt u bekijken vanaf de toren van de gedeeltelijk bewaard gebleven burcht Zvířetice vlakbij Bakov nad Jizerou. En de poorten van het Boheems Paradijs (Český ráj) kunt u bewonderen vanaf een rotsrif waarop de burcht Valečov gelegen is.

In de buurt van de gemeente Kosmonosy staan dichtbij elkaar twee mooie heuvels met de leuke namen Baba a Dědek (Bomma en Bompa). Als u een mooi uitzicht wilt hebben, kunt u Dědek beklimmen – hij is namelijk kaler.

Direct boven Mladá Boleslav staat vlakbij het stadscentrum de heuvel Chlum. Deze heuvel is echter dicht bebost en van het uitzicht op de stad kunt u slechts genieten als u er een grotere open plek vindt. Chlum is echter ook interessant door het oude fort waarvan grote vestingwallen nog bewaard zijn gebleven. Een uitzichtpunt met een interessant uitzicht kunt u ook bij de dichtbijgelegen kasteel Stránov vinden die bekend staat als een van de meest sprookjesachtige kastelen in Tsjechië, maar is ook bekend om zijn gotische toren met uitzicht op de vallei van de rivier Jizera en op één van de prachtigste en grootste spoorwegviaducten in Tsjechië.

 

Navigatie

 
Sdružení Český ráj © 1992-2023  |  Antonína Dvořáka 335, 511 01 TURNOV
tel.: +420 481 540 253  |  info@cesky-raj.info
Liberecký kraj Královéhradecký kraj Středočeský kraj
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2023
load