CSENDERUPL

Jičín – een waar paradijs voor families met kinderen

De stad Jičín heeft voor toeristen en bezoekers veel interessante en sprookjesachtige attracties.
 
 

Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře (galerie)

De wereld van Rumcajs door Radek Pilař is een interactieve expositie die in Tsjechië uniek is. Als bij toverslag kunt u zich plotseling in een wereld van de bandiet Rumcajs, zijn vrouw Manka en hun zoon Cipísek bevinden. De galerie is te vinden op het plein Valdštejnovo náměstí 1 en is het hele jaar geopend, zeven dagen per week. Voor meer informatie zie www.rumcajsuvsvet.cz.

De draak

In het voorjaar van 2010 is een knappe draak naar Jičín toe gevlogen. Hij zit nu in het stadscentrum, in het midden van het voetgangersgebied, is meteen één van de karakteristieke kenmerken van het stadscentrum geworden en trekt veel plaatselijke inwoners en bezoekers aan.

Sprookjesfiguren

Langs het wandelpad rond de vijver Kníže dat vooral als ontspanningsruimte voor gezinnen met kinderen popupair is, staan nu van bomen gesneden en meer dan levensgrote sproojkesfiguren. Wie kunt u hier tegenkomen? Bijvoorbeeld duivels of de watergeest. Maar wij kunnen niet alvast alles vertellen, u moet zelf komen kijken!

Zámecká zahrada (kasteeltuin)

De kasteeltuin werd in grote mate gereconstrueerd. Bezoekers vinden er een rustig plekje in het midden van de stad. In het onderste gedeelte van de kasteeltuin kunt u ook lekker koffie drinken of andere drankjes en hapjes nemen. Voor kinderen is er een leuk speelplaats met zandbak.

Valdická brána (poort)

De Valdická poort is gebouwd in de renaissancistische stijl tussen de jaren 1568 en 1578 als onderdeel van de vestingwerken van de stad Jičín. De toren is 52 m hoog, heeft 156 trappen en biedt een prachtig uitzicht op een hoogte van 32 m boven grond. Bij mooi weer kunt u vanaf de toren die als enige van de middeleeuwse vestingwerken bewaard is gebleven veel van de omgeving zien, bijvoorbeeld Zvičina, Krkonoše (Reuzengebergte), de heuvel Kozákov en de berg Ještěd. In het toeristische hoogseizoen worden er tentoonstellingen, concerten en optredens van de torenwachter gehouden.

 

Navigatie

 
Sdružení Český ráj © 1992-2023  |  Antonína Dvořáka 335, 511 01 TURNOV
tel.: +420 481 540 253  |  info@cesky-raj.info
Liberecký kraj Královéhradecký kraj Středočeský kraj
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2023
load