CSENDERUPL

Dierentuin Liberec

Lidové sady 425/1
Liberec 1, 460 01

Telefoon:+420 482 710 616
+420 482 710 617
E-mail:info@zooliberec.cz
Web:www.zooliberec.cz
QR kód kontaktů pro Váš mobilní telefon

Deze oudste dierentuin van heel voormalig Tsjechoslowakije houdt meer dan 170 diersoorten en in totaal meer dan 1500 dieren. Alleen in dierentuin Liberec kunt u de witte variant van de Indische tijger (Panthera tigris) en de monumentale Chinese takins (Budorcas taxicolor bedfordi) zien, die de dierentuin als enige in Europa houdt. Zeer bijzonder is ook een van de meest uitgebreide collecties van roofvogels op het oude continent, met o.a. lammergieren, monniksgieren, aasgieren, keizerarenden, steenarenden, havikarenden en Stellers zeearenden, Falklandchimango\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s, gele chimango\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en Andescaracara\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s.
 
 

Ook houdt de dierentuin de grootste groep van de ernstig bedreigde Somalische wilde ezels (Equus africanus somaliensis) van Tsjechië, houdt men er als enige van het land het blauwschaap (Pseudois nayaur), de enige groep groene meerkatten (Chlorocebus sabaues) in Europa en een viertal bedreigde Filipijnse gevlekte sambars (Rusa alfredi). Andere dieren die populair zijn bij bezoekers zijn vooral de rode panda's, de katachtigen – Chinese en sneeuwluipaarden, leeuwen, cheeta's en Karpathische lynxen, de olifanten, Rothschildgiraffen, selous- en Chapmanzebra's, Patagonische zeeleeuwen en diverse tropische dieren.

De dierentuin van Liberec is met zijn oppervlakte van nog geen 13 hectare ideaal voor een dagje uit met kleine kinderen. De aangename omgeving aan de voet van het IJzergebergte wordt aangevuld met talrijke eetgelegenheden en een speeltuin met kinderboerderij, klimtoestellen, elektrische autootjes en een trein. De bezichtigingsroute is verfraaid met houten sculpturen die in de dierentuin zelf worden gemaakt tijdens de jaarlijkse zomerse beeldhouwerssymposia met ethno-thematiek.

Geliefd is ook de kinderboerderij in het onderste gedeelte van de dierentuin, waar bezoekers West-Afrikaanse dwerggeiten, mini-appaloosapaarden, konijnen en cavia's kunnen aaien.

Dierentuin Liberec biedt ervaringsgerichte programma's voor zowel individuen als groepen.

Het terrein van de dierentuin is goed aangepast voor rolstoelgebruikers en moeders met kinderwagens. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet en gratis uitleen van rolstoelen. Houders van de kaart voor zwaar gehandicapten – gereduceerde toegang, de kaart voor zwaar gehandicapten met gids – gratis toegang. 

Dierentuin Liberec biedt milieu-educatieprogramma's met rondleidingen. Dit zijn lessen die het onderwijsprogramma van scholen van alle niveaus op creatieve en speelse manier verrijken met een ecologische dimensie. De dierentuin biedt kortingskaarten voor scholen, onderwijzend personeel gratis.

Openingstijden

Maart Ma - So 9:00 - 17:00
April Ma - So 9:00 - 18:00
Mei - Augustus Ma - So 8:00 - 19:00
September Ma - So 8:00 - 18:00
October Ma - So 9:00 - 18:00
November Ma - So 9:00 - 17:00
December - Februari Ma - So 9:00 - 16:00

Toegangsprijs

Volledige toegangsprijs:130,00 CZK
Gezinspas:390,00 CZK Max. 2 volwassenen en 2 kinderen
Kinderen:90,00 CZK kinderen tot 15 vlucht
Studenten:90,00 CZK
Senioren:90,00 CZK senioren ouder dan 65 vlucht
Volledige toegangsprijs:160,00 CZK
Gezinspas:490,00 CZK Max. 2 volwassenen en 2 kinderen
Kinderen:120,00 CZK kinderen tot 15 vlucht
Studenten:120,00 CZK
Senioren:120,00 CZK senioren ouder dan 65 vlucht

Gerelateerde artikelen

Liberec radnice interier, auteur: Veronika Primm

Zoo Liberec, auteur: Libor Sváček

Teksten in vreemde talen: Engels, Duits, Pools, Braille Diensten en faciliteiten: Parkeerplaats, Parkeerplaats voor touringcars, Fietsenrekken, Bagage-opslag (garderobe), Snacks, Snacks, Drempelvrije toegang

Zoo Liberec, auteur: Jakub Soukup
Ara hyacintový, auteur: ZOO Liberec
Orlosup bradatý, auteur: ZOO Liberec
Šimpanz, auteur: ZOO Liberec
Levhart sněžný, auteur: ZOO Liberec
Surikata, auteur: ZOO Liberec
Tučňák Humboldtův, auteur: ZOO Liberec
Zoo Liberec Zebra, auteur: Musil Petr
Zoo Liberec, auteur: Musil Petr
Zoo Liberec Bílý tygr, auteur: Musl Petr
Zoo Liberec Lvice Berberská, auteur: Musil Petr
Zoo Liberec Lev Berberský, auteur: Musil Petr
Zoo Liberec, auteur: Libor Sváček
letecký pohled, auteur: Jaroslav Kurej pro statutární město Liberec
 
 

Navigatie

 
Sdružení Český ráj © 1992-2022  |  Antonína Dvořáka 335, 511 01 TURNOV
tel.: +420 481 540 253  |  info@cesky-raj.info
Liberecký kraj Královéhradecký kraj Středočeský kraj
Publikační a redakční systém Public4u © 2000-2022
load